www.natuurenvoeding.nl

Advies vanuit natuurlijk oogpunt

Gerstpilaf

-          1 ui, fijngehakt

-          1 teentje knoflook, geperst
-          3 dl groentebouillon
-          6 kardemompeulen
-          1 kaneelstokje
-          2 laurierblaadjes
-          175 gram gierst
-          115 gram tuinbonen, uit de diepvries
-          115 gram doperwten, liefst vers, anders uit de                 diepvries
-          Zwarte peper
-          55 gram zonnebloempitten
-          2 el fijngehakte verse peterselie
-          1 el fijngehakte verse munt

1.       Bak de ui en knoflook in ca 5 minuten in wat bouillon glazig. Bak de specerijen en laurierblaadjes op matig vuur 2 minuten mee.
2.       Verwijder de specerijen en laurierblaadjes met een schuimspaan en gooi ze weg. Voeg de gierst toe en schenk de rest van de bouillon erover. Breng het geheel aan    de kook. Leg een deksel op de pan en draai het vuur laag, zodat het mengsel zachtjes doorkookt.
3.       Laat het mengsel ca 25 minuten sudderen; controleer of het niet aanbakt en voed zo nodig meer water toe.
4.       Voeg de tuinbonen en erwten toe en laat ze 5 minuten doorkoken.
5.       Breng op smak met zwarte peper en roer de zonnebloempitten, peterselie en munt erdoor.

Eet smakelijk!

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info